Искам да бъде въведена квота първо 50% български боклуци да се горят,

...
Искам да бъде въведена квота първо 50% български боклуци да се горят,
Коментари Харесай

Ревизоро: Искам първо да се горят българските боклуци, а след това да се приемат чужди

Искам да бъде въведена квота първо 50% български  отпадъци  да се горят, а по-късно да се одобряват непознати.

Това съобщи министърът на околната среда и водите  Емил Димитров , по време на брифинг на пристанище „ Варна  – Запад “, предаде „ Фокус “. 

Успоредно с това ще бъдат затворени няколко вносители на  боклуци , ще бъдат наложени фрапантни правила за брокерите, като по всяка възможност те ще отпаднат от пазара.  Емил Димитров  допълни, че това което сега се случва под управлението на основния прокурор Иван Гешев и координацията, която е била осъществена по инструкции на министър-председателя е – всички министерства ангажирани с тази активност да постановат извънредно непоколебим надзор.

„ Затваряме пристанища, ж.п. входовете към страната и ще изпратим фрагменти по вътрешнообщностните митници и граници, където има пунктове за въвеждане на  боклуци  в България. Целта е да могат експертите още на място да ги връщат. А всичко което е към този момент тук - ще бъде подложено на сериозен надзор.

Реално казусът се отнася до това, което към този момент е импортирано. Уплашени, че ще намерим контейнери, ги изхвърлят по всевъзможни дерета, с цел да могат да кажат – вижте какъв брой е зле, къде е страната? Но това е резултат на напъните, които се поставят от страна на институциите и демонстрира, че в действителност се работи дейно в тази тенденция “, безапелационен бе министърът на околната среда и водите.

Емил Димитров  подчерта, че когато всички министерства и институции координират напъните си, жителите ще видят образно по какъв начин работи системата. Еко министърът добави, че сега следва на доста централи да им се направи Оценка на въздействието върху околната среда, като вниманието на институциите е заострено. „ Целта не е да се затварят централите, а да продължат работа, само че с филтри и всичко, което Законът изисква от тях “, разяснява министърът на околната среда.

На въпрос дали ще има и физически надзор по отношение на пратките с отпадък,  Емил Димитров  потвърди и добави: „ Изготвен е лист, който ще бъде възложен на митницата. В него ще попадат имената и телефоните на инспекторите и когато имат подозрение за даден резервоар, ще бъде сигнализиран тъкмо избран човек, който ще идва от София, с цел да извърши инспекцията. Ако контейнерът не дава отговор, незабавно се връща “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР